Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

17 - 28/06/2016

Galeria

Fundacja Malta serdecznie zaprasza na poznańską konferencję zapowiadającą Malta Festival Poznań 2016 oraz multimedialne widowisko na 60. rocznicę Powstania Poznańskiego Czerwca 1956.

Konferencja z udziałem Jacka Jaśkowiaka, Prezydenta Miasta Poznania oraz Jana Komasy, Mikołaja Mikołajczyka i Miłosza Pękali z zespołu Kwadrofonik, twórców widowiska na 60. rocznicę Powstania Poznańskiego Czerwca 1956, odbędzie się 18 maja, o godz. 9:00, w Fundacji Malta, przy ul. Ratajczaka 44, w Poznaniu.

W czasie konferencji zaprezentujemy program tegorocznego Malta Festival Poznań (17-28 czerwca), na który złożą się m.in. sekcja międzynarodowa – Idiom i miejska – Generator Malta, plenerowe otwarcie festiwalu, polskie premiery teatralne oraz przegląd poznańskich scen repertuarowych. Artyści opowiedzą także o koncepcji widowiska przygotowywanego na finał obchodów 60. rocznicy Powstania Poznańskiego Czerwca 1956.

Uprzejmie prosimy o potwierdzenie swojej obecności na adres: press@malta-festival.pl.

Powrót do informacji prasowych