Używamy Cookies w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

Zamknij

17 - 28/06/2016

fot. Kuba Gołąb
Galeriafot. Kuba Gołąb
  • Jesz samotnie czy w towarzystwie, w ciszy czy w zgiełku, w bezruchu czy w biegu? Podczas wyjątkowej kolacji przy długim stole na placu Wolno, przygotowanej przez szefa kuchni restauracji Concordia Taste, przyjrzymy się choreografii spożywania posiłku oraz wsłuchamy się w jej muzykę. Inspiracją dla kucharza i zaproszonych artystów będzie maltański idiom „Paradoks widza”. Wspólnie skomponujemy partyturę posiłku, która zaspokoi łakomstwo naszych zmysłów.

  • KRYSTYNA LAMA SZYDŁOWSKA – tancerka, performerka, animatorka. Stypendystka Alternatywnej Akademii Tańca 2015. Współpracuje ze Stary Browar Nowy Taniec. Brała udział w wielu spektaklach m.in.: Witolda Jurewicza W, Janusza Orlika Not perfect, Isabelle Shad Collective Jumps. Od 2009 roku prowadzi taneczne zajęcia oraz warsztaty. Wraz z Zofią Tomczyk stworzyła Fundację KINESTREFA, by szerzyć wiedzę na temat Improwizacji w Kontakcie. Obecnie związana z CENTRUM AMARANT, gdzie prowadzi autorskie zajęcia - Ruch Kreatywny. W tanecznych poszukiwaniach sięga po różne formy rozwoju i techniki. W ruchu szuka nieskończoności, prawdy i autentyczności.

    DAWID DĄBROWSKI – improwizator, kompozytor, performer. Dźwięki generuje z własnoręcznie zbudowanych instrumentów, efektów, przetworników piezoelektrycznych. Jego motto “No Computer Involved” skutkuje plątaniną kabli pomiędzy maszynami eksplorującymi niezbadane dotąd terytoria dźwiękowe. Eksperymentalne zapędy równoważy surowymi strukturami rytmicznymi. Skomponował muzykę do wielu spektakli teatralnych. Aktualnie współtworzy projekt “Foton Bombers” opierający się na nagraniach terenowych i fotografii otworkowej.

    CONCORDIA TASTE to część centrum designu Concordia Design i choćby dlatego nie jest to „zwyczajna” restauracja. Niezwyczajne jest wnętrze – ponad 100-letnie, ale nowoczesne; postindustrialne, ale przyjazne; przestrzenne, ale przytulne. Aranżacja wnętrza też jest jedyna w swoim rodzaju – co kilka tygodni projektują ją i zmieniają studenci poznańskiej School of Form. Najbardziej niezwykłe jest jednak menu restauracji i to jest główny powód, dla którego warto nas odwiedzać! Restauracja Concordia Taste to idealne miejsce spotkań i tą samą ideę promujemy podczas „Długich Stołów”. Autorskie menu na te spotkania przygotuje dla wszystkich gości nasz szef kuchni – Tomasz Olewski.