Używamy Cookies w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

Zamknij

17 - 28/06/2016

fot. Klaudyna Schubert
Galeriafot. Klaudyna Schubert
  • Zamykamy ogród w słoiku! Tym razem niedosłownie.
    Zgłębimy najstarszą i najzdrowszą metodę konserwacji żywności. W procesie fermentacji żywność zyskuje nowe właściwości odżywcze korzystne dla naszej flory bakteryjnej.
    Poza właściwościami zdrowotnymi, przekonamy się też o nowych połączeniach smakowych.
    Co możemy ukisić? Jeśli do głowy przychodzą Ci tylko ogórki, koniecznie musisz do nas zajrzeć. Poznamy nietypowe połączenia i zupełnie nowe rozwiązania.
    Dzięki proponowanym pomysłom, każda spiżarnia zyska nowe oblicze, a zima będzie mogła trwać wiecznie bo lato będzie ciągle pod ręką i na wyłączność.

    Prowadzenie:

    Agata Bielska

    aktywistka kuchenna, artystka wizualna, animatorka kultury, inicjatorka działań społecznych, pasjonatka fermentacji. Tworzy zarówno video-instalacje, jak i odżywcze zupy i bezcukrowe desery. Od 15 lat zdecydowana zwolenniczka kuchni roślinnej, opartej na naturalnych, lokalnych, sezonowych produktach. Założycielka projektu edukacyjno - artystycznego Miejska Kuchnia Roślinna, który zachęca do zaprzyjaźniania się z dzikimi roślinami jadalnymi, rzadziej używanymi warzywami, ziołami, owocami, zbożami, produktami fermentowanymi oraz z dietetyką wg Tradycjnej Medycyny Chińskiej.
    www.miejskakuchniaroslina.pl

    Obowiązują zapisy: ogrodwilda@malta-festival.pl